Lazar Koprivica (©MN Press)
Lazar Koprivica (©MN Press)

Zvezda proigrala tek kad je primač servisa preuzeo ulogu dizača

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.22. | 10:21

Crveno-beli izgubili od Vojvodine, ali u poslednja dva seta uspeli da budu ravnopravni

Na sedam poslednjih utakmica, odbojkaši Zvezde su čak šest puta poraženi. Definitivno crveno-beli ne igraju onako kako bi želeli, niti kako se očekivalo od njih posle šest pobeda na šest mečeva u oktobru... U novembru su trijumfovali samo protiv Savo Voleja u prvom duelu, a izgubili su od Mladog radnika, Takova, Ribnice, Savo Voleja u revanšu, Spartaka i Vojvodine.

Sinoć su počišćeni u prva dva seta u Novom Sadu, dok su u naredna dva uspeli da budu ravnopravni aktuelnim šampionima. Bili su lišeni pomoći dizača iz Venecuele Hosea Karaska, pa je mesto u postavi zauzeo mladi Strahinja Kljajić. Međutim, ni on nije završio utakmicu, već je zbog povrede napustio teren posle drugog seta, a u tu ulogu je prinuđeno uskočio primač servisa Lazar Koprivica.

Izabrane vesti

"Mislim da smo se danas borili koliko smo mogli sa objektivnim problemima koje imamo. Prvi je nedostatak našeg prvog dizača, a drugi povreda malog Kljajića. Pokušali smo nekako da zamaskiramo to. Nismo uspeli u prva dva seta, a onda smo pribegli nekom iznuđenom rešenju - da nam primač Koprivica igra na poziciji dizača", pojasnio je trener Crvene zvezde Igor Žakić.

U prva dva seta Vojvodine je slavila identičnim rezultatom 25:15, a treći je dobila Crvena zvezda 27:25. Četvrti je posle velike borbe dobio tim iz Novog Sada 25:23 i tako stavio tačku na ovoj meč. Crveno-beli su uspeli da poprave utisak i učine utakmicu zanimljivijom...

"Ako ništa drugo, došli smo do neke nove energije. Izgledali smo veoma dobro od trećeg seta do kraja utakmice. Vojvodina je znala da prođe dve teške lopte u trenucima kada se lomilo i da odservira nakon tajm-auta i čelendža as-servis. To su neke stvari koje, duboko sam ubeđen, dolaze sa tim što igraju Ligu šampiona i što se susreću sa ekipama koje to rade na rutinskom nivou. Takve utakmice traže i od Vojvodine da to radi. Krivo mi je što nismo uspeli da u poslednjem setu preokrenemo i igramo taj-brejk, ali ne mogu da budem nezadovoljan s obzirom na sve probleme", zaključio je Žakić.

Vojvodina je trenutno usamljena na vrhu tabele sa sedam pobeda i samo jednim porazom. Crvena zvezda je pala na sedmu poziciju i ima negativan skor 3-4, ali i utakmicu manje u odnosu na Novosađane.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

8. kolo

Vojvodina - Crvena zvezda 3:1

Ribnica - Partizan 3:1

Jedinstvo - Radnički 1:3

Subota

19.00: Takovo - Spartak Ljig

19.00: Mladi radnik - Karađorđe



tagovi

OK VojvodinaOK Crvena ZvezdaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara